Представлено Mercedes-AMG S 63 – новий гібридний «король» супер-седанів

Седан Mercedes S-класу завжди був стандартом, на якого рівнялись конкуренти: краще, гірше, по іншому – проте все порівнювалось саме з актуальним S-класом. Й відтепер новий автомобіль Mercedes-AMG S 63 E Performance задає новий рівень у балансі спорту та розкоші. А ще – новий рівень технологічності. Адже новий Mercedes-AMG S 63 – це PHEV-гібрид!

Візуальні зміни очікувані: власний «спортивний» передній бампер, оригінальні 20- або 21-дюймові колеса, чотири вихлопні патрубки позаду, оздоблення карбоном. Та поява другого люка, що приховує порт для зарядки акумулятора (13,1 кВт·год), якого вистачає на 33 км повністю автономного електричного пробігу. Акумулятор може видавати постійну потужність на рівні 70 кВт або пікову потужність вдвічі більшу – аж 140 кВт – однак лише протягом лише 10 секунд.

Це потрібно для живлення електромотора: 140 кВт або 190 к.с. потужності та 320 Нм крутного моменту. Працюючи разом з монструозним бензиновим V8 4.0 (612 к.с. та 900 Нм), загалом гібридна система Mercedes-AMG S 63 видає 802 «конячки» та 1430 Нм моменту! Що надходять спочатку на 9-ступеневий «автомат» AMG, а далі відправляються на всі чотири колеса.

Завдяки цьому, зрештою суперседан Mercedes-AMG S 63 може розміняти першу «сотню» за 3,3 секунди та досягти максимуму на рівні 290 км/год. При цьому вимагаючи лише 4,4 літра пального на 100 км – це з бензиновим бітурбо V8 під капотом! Ох, казочки…

Решта технологій теж на рівні. Кузов посилено, спереду встановлено 6-поршневі гальма (карбоново-керамічні диски – опція), автомобіль отримає пневматичну підвіску та амортизатори з можливістю налаштування. Також використане повнокероване шасі: задні колеса можуть повертатись на кут до 2,5 градусів. На вибір водія запропоновано сім режимів руху та безліч електронних асистентів.

До речі, щодо водія та пасажирів. Седан Mercedes-AMG S 63 не забуває свій представницький характер: в салоні використані високоякісні матеріали для оздоблення, попереду встановлено власне AMG-кермо, а задні сидіння виконано роздільними та оснащено окремим пультом керуванням – все на рівні максимальних версій Mercedes S-класу.

Адже так воно й має бути: седан Mercedes-AMG S 63 займає позицію одного з лідерів всередині модельної гами Mercedes S-класу. Що буде підкреслено вартістю: очікується цінник близько 200 тисяч євро. Старт продажів – вже у 2023 році.