НЕК Укренерго: дефіцит потужності в системі до 25%

НЕК Укренерго повідомляє, що станом на 11:00 26 листопада 2022 р. виробники електроенергії покривають близько 75% потреб споживання. Проте 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому сьогодні на всій території України діє режим обмеження споживання.
Введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Укренерго більше не зазначає, які саме види відключень, аварійні чи планові, будуть застосовані: це вирішують обленерго.

«Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області», – розповів голова правління Володимир Кудрицький у виступі в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно.

Нагадуємо, що розумне споживання кожного з нас, в кого вже є електрика, дозволить скоріше повернути світло до наших сусідів. Розумна економія дозволяє зменшити кількість обмежень та дасть енергетикам змогу зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих областей.