ДТЕК поновив роботу усіх своїх електростанцій та мереж

ДТЕК відновив роботу своїх електростанцій та електромереж після безпрецедентної атаки на енергосистему. Про це повідомляє пресслужба Групи компаній SCM, куди входить ДТЕК.

Відновлено електропостачання усіх об’єктів критичної інфраструктури – лікарень, водоканалів – у всіх регіонах, де працюють спеціалісти компанії. Триває поступове підключення побутових споживачів.

Українська енергосистема вистояла. Російські терористи, які мріяли позбавити нас світла, нічого не досягли. І ніколи цього не зможуть. У найближчі години ситуація в енергосистемі буде стабілізована.

Енергетики вистояли у важкому бою з підступним та безпринципним ворогом.

«Російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей – вони не залякають нас та не змусять відмовитись від своїх принципів. Атаки на енергетичну інфраструктуру – це військовий злочин, за який будуть відповідати усі винні. Усі, враховуючи так званих російських «енергетиків», які допомагають варварам обирати цілі атак. Україна встояла, витримає та переможе. І ніякі терористичні атаки по цивільній інфраструктурі цього не змінять. Ми будемо зі світлом, а ви назавжди залишитесь у пітьмі», — заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК – найбільша приватна енергетична компанія України, яку створено у 2005 році для управління енергетичним бізнесом групи SCM. ДТЕК оперує вісьмома ТЕС в різних регіонах України, загальна встановлена потужність яких становить 13,5 ГВт.

P.S. Так, редакція, у тому числі на власному досвіді, знає, що електрика є ще далеко не у всіх і стабілізаційні відключення тривають. Тримаємось!