На Steam вийшла українська гра Timeloop: Sink Again Beach. Це симпатична невеличка піратська адвентюра від першої особи з колоритними персонажами та справжніми подорожами у часі.

Головний герой гри Джек припливає на Острів Мавп Смерті, щоб розвіяти порох свого друга Дональда. Але з цим острівком та його мешканцями явно не все гаразд. Здається, деякі з них вже знайомі з Джеком та й поводяться вони дуже дивно.

Розробник гри Пилип Баздирєв спробував реалізувати в Timeloop: Sink Again Beach справжні подорожі у часі, які не викликають часових парадоксів, ну майже не викликають. Часові помилки та деякі умовності у грі звісно ж є, автор навіть сам заохочує гравців знаходити їх та обговорювати на форумі Steam.

У грі невимоглива до ресурсів, але досить симпатична мультяшна графіка, яку автор запозичив у грі власного брата Артема Баздирєва, Sink Again, що вийшла на Steam два роки тому. Зараз Sink Again видалена зі Steam на прохання автора на знак протесту проти того, що Valve продовжує співпрацю з росіянами.

А ще в Timeloop: Sink Again Beach багато відсилок до класичних книг та ігор про піратів, та і взагалі-то по атмосфері гра чимось схожа на класичну The Secret of Monkey Island.

Окремо слід відмітити напрочуд гарне професійне українське озвучування, яке можна почути хіба що в декількох AAA українських іграх. Автор, для якого це перший досвід озвучення гри з професійними акторами дубляжу, та і взагалі гри з наративом та катсценами, самостійно зв’язався з декількома українськими акторами дубляжу. Навіть поспілкувався телефоном з Євгеном Малухою (голосом Гомера Сімпсона), але він був зайнятий на інших проєктах.

Жіночих персонажів у грі озвучила актриса та режисерка дубляжу Катерина Брайковська. Вона ж допомогла з пошуком акторів на чоловічі ролі, пошуком студії та організацією процесу. Герої чоловіки у грі розмовляють голосами Павла Скороходько (голос дорослого Гаррі Поттера) та Матвія Ніколаєва.

Вийшло дійсно дуже круто і якісно, майже як справжнє кіно. І якщо це змогла зробити крихітна українська інді-студія, яка складається з однієї людини… в нас є дуже, прямо ДУЖЕ багато запитань до західних видавців, які кажуть, що українське озвучення ігор це дорого і не має сенсу.

Як каже Пилип Баздирєв, озвучення гри – це, мабуть, єдина велика стаття витрат в бюджеті Timeloop: Sink Again Beach. Особливо англійська, до якої будо залучено 4 актори з США, Англії та Канади. Але сам автор вважає канонічною саме українську версію гри, бо він сам брав участь у запису та коректував його.

Timeloop: Sink Again Beach – невеличка (гру можна пройти за 3-4 години), але симпатична піратська адвентюра. Ціна гри для українських гравців – усього 150 грн, тож дуже радимо подивиться на цей експеримент з подорожами у часі. Принаймні заради дуже якісної української озвучки, це справді дуже велика рідкість.