В Дочасному доступі Steam з’явився колекційний картковий рогалик Sketch Crawler, автором якого є Олексій Ситянов, колишній сценарист S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl.

Олексій Ситянов приклав руки до багатьох українських ігор, серед яких такі відомі як Cossacks: Back to War (2002), S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007), Cradle (2015) та Metro: Exodus (2019).

Sketch Crawler розробляє власна студія Олексія Koan Games, а сама Sketch Crawler – це своєрідне відгалуження та переосмислення мальованої action/RPG Sketch Tales, над якою Олексій працював у 2015 році й яку, внаслідок браку коштів на завершення, вимушений був заморозити.

Головна фішка Sketch Crawler – можливість перемалювати будь-який об’єкт у грі. Істот, заклинання, карти, стіни, меблі та прикраси. Малюнки гравця будуть збережені та використані у подальшій генерації світу Sketch Crawler.

Крім того, багато що у світі Sketch Crawler залежить від кольору, яким ви малюєте. Додаючи нового кольору істоті гравець може надати їй нові здібності та сили, а магічне заклинання відповідний колір можете значно посилити.

Підземелля та вороги при кожному проходжені генеруються процедурно і як в будь-якому рогалику гравцю треба багато разів помирати.

Sketch Crawler – це гра-експеримент, взяти участь у якому може кожен бажаючий, бо усе, що ви намалюєте може бути використано у грі. Крім того, Sketch Crawler – безплатна гра, яка буде заробляти на мікротранзакціях, тож спробувати її може кожен бажаючий.

Чого ви ще чекаєте?