Концепт-кар Foxtron Model B – електромобіль від Foxconn, що має скласти конкуренцію VW ID.3

Свого часу компанія Foxconn створила автопідрозділ Foxtron, що мав розробляти електромобілі та автономний транспорт. Наразі все перебуває на етапі концептів, проте загальні риси та перші моделі вже вимальовуються.

Приклад – ось цей концепт-кар Foxtron Model B, що дуже наближений до серійної моделі. Наприклад, його дизайн вже досить традиційний та майже позбавлений нереальних деталей, що характерні для концептів. Хоча деякі цікаві особливості все ж є: повітряний канал на капоті, дзеркала-камери, приховані ручки дверцят.

Все задля того, аби хетчбек Foxtron Model B мав гарну аеродинаміку (Cd=0.26), що позитивно впливає на запас ходу: виробник не заявляє розмір акумулятора, але заявляє прогнозовану дистанцію пробігу – до 450 км. Крім того, вже відомі основні розміри: довжина 4,3 метра, колісна база 2,8 метра. Тобто, це типовий європейський С-клас, тільки електричний – як Volkswagen ID.3…

Відомо, що електромобіль Foxtron Model B буде побудовано платформі МІН та оснащено одним електромотором потужністю близько 230 «коней». Також обіцяне дуже сучасне оснащення: матричні фари спереду та навіть позаду (вони можуть малювати корисні зображення), 15,6-дюймовий дисплей в салоні з власною «оболонкою», плюс пара дисплеїв замість дзеркал.

Наразі компанія Foxtron розробляє й інші електромобілі – вже були анонсовані більший за розміром «легковик» та електричний пікап. Наразі (знову) все це концепти, але ж (знову) вже дуже наближені до серії. Отже – чекаємо на поповнення серед виробників електромобілів!