Бізнес-седан DS 9 Opera Premiere – історія про «француза» за 80 тис. євро

Є таке поняття, як «up-market»: просування вгору по ринку шляхом інновацій, якості матеріалів, незвичного дизайну тощо. Звісно, виробники це роблять не просто так, а для підвищення власного прибутку на одиниці товару. Прикладом цього можуть бути преміальні автомобілі на тлі звичайних однокласників. Інколи – навіть зі спільного концерну або групи.

Схожа історія трапилась з брендом DS Automobiles, який спочатку з’явився як частина Citroen. Але ж згодом було побудовано власні автомобілі, що не мають нічого спільного з моделями Citroen та позиціюються куди вище на ринку (читайте – дорожче). Одним з прикладів є автомобіль DS 9: седан бізнес-класу, що привертає увагу своїм дизайном та високоякісним оздобленням салону. Звісно, виробник гідно оцінив свою роботу – то ж DS 9 в Європі коштує немало. Але знайшовся варіант «додати ще» і це варіант називається DS 9 Opera Premiere.

Автомобіль DS 9 Opera Premiere – це лімітована версія моделі DS 9, що створена за принципом максимуму. Так, комплектацію автомобіля DS 9 Opera Premiere можна описати словами «все включено»: адаптивна підвіска, нічне бачення, сидіння з масажем, активні фари, великі дисплеї в салоні тощо. Технічна частина теж найвищого рівня: седан DS 9 Opera Premiere доступний лише у вигляді PHEV-гібридів. Версія E-TENSE 250 може запропонувати 250 к.с. та передній привод, а версія E-TENSE 4х4 360 пропонує вже 360 «коней» та повний привод. Нарешті, спеціальна версія DS 9 Opera Premiere вирізняється власним темно-фіолетовим кольором Whisper та шкірою Наппа з відтінком Pearl Gray в салоні.

Звісно, автомобіль такого високого рівня та статусу не може бути дешевим. Отже, в Європі вартість DS 9 Opera Premiere E-TENSE 250 складає 76 800 євро, а версія DS 9 Opera Premiere E-TENSE 4X4 360 оцінюється у 86 650 євро. А як ви вважаєте – чи вартий він таких грошей?