Електромобіль Tata Tiago.ev з запасом ходу 255-315 км – лише за $10-15 тис.

На індійському ринку дебютує Tata Tiago.ev – це електрична версія моделі Tata Tiago: компактний хетчбек, що нараховує в довжину близько 3,8 м та має 2,4-метрову колісну базу. Зазвичай він пропонується з бензиновим 1,2-літровим двигуном, «механікою» чи «автоматом». Але відтепер – пропонується ще й у вигляді електромобіля Tata Tiago.ev, про який і йдеться нижче.

Отже, головна особливість Tata Tiago.ev в тому, що це максимально доступний та «народний» електромобіль: його вартість складає $10-15 тис. в залежності від версії. Причому в цьому діапазоні розмістились не тільки різноманітні версії за рівнем комплектації, а й навіть різноманітні версії за розміром акумулятора – базовий 19,2 кВт·год. (запас хода до 255 км) або збільшений до 24 кВт·год. (запас ходу 315 км). А ось електродвигун лише один: потужність 55 кВт або 75 «коней» та 114 Нм крутного моменту. Звісно, привод лише на передні колеса.

В салоні електромобіль Tata Tiago.ev вирізняється синім декором: вставки на центральній консолі та панелі приладів, прострочування сидінь тощо. Також варто відзначити цифрові прилади, круглу «шайбу», кольоровий дисплей – електромобіль Tata Tiago.ev доступний, але це не означає, що він примітивний.

Зараз хетчбек Tata Tiago.ev є локальною моделлю лише для індійського ринку. Однак досвід підказує, що й у решті світу знайдеться багато покупців, охочих придбати такий недорогий електромобіль. А ви б купили?