З появою нового вирізу в екрані iPhone 14 Pro, Apple дуже вдало перетворила недолік в цікаву «фішку». Android-смартфони давно мали подібні вирізи (хіба що менші через відсутність додаткових датчиків для сканування обличчя), але жодним чином не залучали їх в інтерфейсі системи. Звісно, стороннім розробникам це не завадило спробувати влаштувати подібне власноруч.

Додаток dynamicSpot дозволяє отримати аналог Dynamic Island на Android-смартфонах. Він допоможе з мультизадачністю для окремих випадків сповіщень, керування музикою тощо.

Застосунок дозволить підлаштувати позицію та розмір «острівця» під конкретний виріз смартфона. А керуватися він буде так само як Dynamic Island в iOS: один тап відкриє застосунок, а затримка пальця на вирізі розкриє віджет. Це також можна буде налаштувати під власні потреби, що iOS наразі не дозволяє робити.

Звісно, варто пам’ятати, що це сторонній застосунок і його робота не може бути ідеальною для всіх наявних моделей Android-смартфонів. Різні вирізи та особливості власних доробок розробників в системі можуть заважати або не «стикуватися» з додатком.

Але якщо все зійдеться, то такий застосунок може трохи покращити мультизадачність та додати щось новеньке в користувацький досвід.

«Приміряти» dynamicSpot можна безоплатно, але для отримання повної функціональності додатка доведеться заплатити $4,99. Завантажити його можна з Google Play Store за цим посиланням.