Microsoft починає розповсюдження апдейту Windows 11 2022

Як і повідомлялося раніше, Microsoft почала розповсюджувати перше велике оновлення Windows 11 — офіційна назва Windows 11 2022, але нумерація версії залишилася старою, 22H2 (ще з часів, коли такі апдейти для Windows 10 виходили двічі на рік).

Хоча офіційно апдейт Windows 11 2022 вийшов ще 20 вересня, але доступ до нього у Windows Update, традиційно для Microsoft, надається поступово, тому цілком імовірно, що система ще кілька днів його може “не бачити”. Якщо чекати вже немає сил, встановити його можна і вручну — завантаживши з офіційної сторінки.

Апдейт вийшов не дуже великим (менше ніж пів гігабайту для більшості користувачів) і, на перший погляд, не несе кардинальних змін в інтерфейсі — навіть обіцяних вкладок у Провіднику ще немає (їх доведеться почекати до жовтня), як і функції Taskbar Overflow у Панелі завдань. Однак був оновлений Task Manager, а в меню “Пуск” тепер можна складати іконки закріплених додатків у папки та обирати один з трьох варіантів його вигляду.

Також в систему додано нову програму — відеоредактор Clipchamp, який виглядає кращим варіантом у порівнянні з попереднім Video Editor.

Для користувачів з вадами слуху були додані автоматичні субтитри на рівні системи для будь-якого відео та аудіо (наразі працює лише з англійською мовою). Нову функцію можна знайти в налаштуваннях Settings — Accessibility — Captions, після її активації увімкнути субтитри можна за допомогою гарячих клавіш Win+Ctrl+L. Також для “Оповідача” (Narrator) були додані нові “природні голоси” (увімкнути їх можна в меню Settings — Accessibility — Narrator — Add natural voices), ця функція також доступна лише англійською.

Також Microsoft заявляє про підвищення продуктивності та автономності, покращення функції Snap Assist при роботі з клавіатурою та на пристроях з сенсорними екранами, додаткову функціональність для роботи з Bluetooth у Quick Settings в системному треї та оптимізацію режиму Flight Mode.