Як робити охайні позначки на скриншотах в iOS

Виявляється, багато людей не знають про дуже просту та зручну функцію в iOS, яка допомагає робити охайні позначки на знімоках з екрана. 

Час від часу багатьом користувачам потрібно щось виділити на скриншоті. Для цього в iOS давно є можливість намалювати щось на щойно зробленому знімку екрана. Але зазвичай такі позначки важко назвати охайними, адже далеко не кожен може зробити рівнесенькі лінію, коло, стрілочку тощо.

Та зручний інструмент для цього є.

@ramalmedia

📱 Make your iPhone screenshot scribbles WAY neater with this sinple trick! 💡 #fyp #tech #apple #iphone #ios #ios16 #ioslifehack

♬ Spongebob – Instrumental – Common Cents

Щоб помітити щось на скриншоті, наприклад, рівненьким колом, користувачу потрібно зробити все як завжди, але затримати палець на екрані після того, як він намалював фігуру. Система автоматично вирівняє її до належного стану. Так само можна зробити квадрат, трикутник тощо. Ба більше, так можна накреслити навіть стрілочку.

Так, iOS вміє це робити майже так само, як і macOS. Різниця полягає в тому, що macOS дозволить після цього гнучкіше редагувати фігуру та її розташування на зображенні, що iOS не робить.

Однак це корисний лайфхак, який стане у пригоді користувачам, які мають часто робити примітки на знімках екрана.