Компанія Porsche працює над новими електромобілями Taycan та Panamera

Як стверджує видання AUTOCAR, компанія Porsche вже працює над новими генераціями моделей Taycan та Panamera. Вони стануть електромобілями, будуть переведені на спільну платформу, однак збережуть різне позиціювання.

Отже, орієнтовно у 2025-2027 рр. мають дебютувати нові електромобілі Porsche Taycan та Porsche Panamera, що будуть побудовані на платформі SSP Sport – остання передбачає низький кузов та пласку батарею з нішами під ноги. Якщо формат електромобіля виглядає цілком природним для Porsche Taycan, то для Porsche Panamera це дивина. Тому виробник обіцяє залишити у виробництві вже наявний автомобіль Porsche Panamera (класичні ДВЗ або гібрид), що зазнає оновлення у 2023 році й буде випускатись орієнтовно до 2030 року – таким чином, автомобіль Porsche Panamera та електромобіль Porsche Panamera перетнуться на певний час. При цьому, у будь-якому вигляді, модель Porsche Panamera збереже своє позиціювання вище відносно моделі Porsche Taycan.

Так, електромобіль Porsche Panamera запропонує довжину близько 5,2 метра та 3,1-метрову колісну базу – проти майже 5-метрового Porsche Taycan з 2,9-метровою колісною базою. Крім того, мають відрізнятись й типи кузова: новітній електромобіль Porsche Panamera збереже 5-дверне виконання, а Porsche Taycan буде класичним седаном. Доля універсалів для двох моделей не відома. Можливо їх нішу повністю займуть електричні версії нових кросоверів Porsche Macan та Cayenne, що мають дебютувати у 2024-2025 рр., проте будуть побудовані на платформі РРЕ.

Більше коментарів!