Leica виходить на ринок домашніх кінотеатрів зі своїм першим лазерним проєктором

Leica Camera AG, відомий німецький виробник фотокамер, мікроскопів та інших приладів “з лінзами”, вирішив вийти на новий для нього ринок — продуктів для систем домашніх кінотеатрів.

Компанія представила Leica Cine 1 — ультракороткофокусний лазерний проєктор, що здатний створювати зображення великої діагоналі на відстані лічених сантиметрів від екрана. Leica повідомляє, що в проєкторі використовується фірмова система лінз Summicron (перші фотооб’єктиви з такою системою компанія почала випускати ще у 1953 р.)

В Leica Cine 1 встановлена система потрійного лазера, розроблена спільно з Hisense, і DLP-чип виробництва Texas Instruments.

Leica пропонує дві версії проєктора: перша здатна створити зображення діагоналлю 80” на відстані у 15 см від екрана, друга — 100 дюймів і 30 см. Величини світлового потоку у них становлять 2,100 і 2,500 люменів, відповідно. При цьому компанія радить використовувати їх саме в такій конфігурації, тому що оптична система була спеціально оптимізована під такі відстані та розміри екрана.

Також Leica опціонально продає ALR-екрани відповідних діагоналей. Ambient Light Rejecting — технологія розсіювання навколишнього освітлення, що дозволяє проєктору створювати якісне насичене зображення з досить глибоким “чорним” кольором навіть у приміщенні з фоновим освітленням.

Крім того, у проєктора є вбудована акустична система з підтримкою Dolby Atmos, ТБ-тюнер і “розумна” оболонка від Hisense – VIDAA OS. На європейському ринку Leica Cine 1 має з’явитися у другому кварталі 2023 р. Рекомендована вартість 80-дюймової моделі – $6,900, 100-дюймової – $7,900. Що ж, як за “лейку”, то ще й недорого.

Більше коментарів!