Обсяг торгів NFT на платформі OpenSea впав на 99% з травня

Колись розпечений ринок NFT, підживлюваний синдромом втрачених можливостей під час розквіту криптовалют у 2021 році, перетворився лише на краплю: обсяг торгів на найпопулярнішій платформі для торгівлі NFT – OpenSea, впав на 99% менше ніж за чотири місяці.

Згідно з даними, зібраними DappRadar, 1 травня OpenSea обробила рекордні NFT-транзакції на суму $2,7 мільярда, але минулої неділі ринок провів угоди лише на $9,34 мільйона. В цей же день компанія зафіксувала 24 020 користувачів, приблизно на третину менше, ніж у травні, коли було досягнуто рекордної кількості транзакцій.

Значне падіння обсягів на ринку NFT збіглося з падінням цін на криптовалюту. Найпопулярніша криптовалюта Bitcoin з початку року впала майже на 57% до $20 276. Друга за популярністю криптовалюта за ринковою капіталізацією, Ethereum, за той же період впала приблизно на 59% до $1 528.

Оскільки обсяги торгівлі та ціни на криптовалюту впали під час спаду, який називають «криптозимою», мінімальні ціни на найпопулярніші колекції NFT також різко впали.

За даними CoinGecko, мінімальна ціна найпопулярнішої колекції NFT, Bored Ape Yacht Club, у понеділок впала на 53% до 72,4 Ethereum (близько $110 000) з найвищого рівня 153,7 Ethereum 30 квітня. Ще одна популярна колекція NFT, CryptoPunks, впала на 19% порівняно з липневим піком.

Представник OpenSea повідомив видання Fortune в електронному листі, що платформа не турбується про зниження обсягу торгів.

«Ми граємо в довгу гру, адже бачимо свої можливості, тому ми не дуже стурбовані короткостроковою волатильністю», – зазначив речник OpenSea. «Ми завжди очікували шуму, ажіотажу та дефляції, оскільки спільнота та варіанти використання [NFT] розвиваються, технології стають складнішими, а творці з’ясовують, як додати більше корисності у свої проєкти».

Більше коментарів!