Через падіння ринку смартфонів Apple планує продати стільки ж нових iPhone, як і минулого року

Компанія Apple попросила постачальників виробити цього року принаймні стільки ж iPhone, скільки у 2021 році, розраховуючи на заможну клієнтуру та дедалі меншу конкуренцію, щоб витримати падіння ринку смартфонів, повідомляє Bloomberg.

Технологічний гігант замовив у постачальників поки що 90 мільйонів iPhone наступного покоління, нарівні з минулим роком, попри погіршення прогнозів для ринку смартфонів. За словами одного із джерел, Apple все ще загалом розраховує виробити приблизно 220 мільйонів iPhone у 2022 році, що також приблизно на рівні минулого року.

Прогнози Apple, які ретельно охороняються в таємниці, свідчать про те, що компанія впевнена у своїй здатності витримати падіння витрат на смартфони та інші пристрої. Виробники мобільних пристроїв почали заморожувати замовлення, попередив у п’ятницю найбільший китайський виробник мікросхем. За прогнозами IDC, глобальний ринок смартфонів, який у червневому кварталі впав на 9%, у 2022 році скоротиться на 3,5%.

Акції постачальників Apple в Азії виросли на цій новині. Тайванський виробник iPhone Pegatron Corp. підскочив на 3,6% у своєму найбільшому прирості за п’ять тижнів, тоді як Japan Display Inc. зареєстрував найбільше зростання за два місяці на 5%. TDK Corp. зросла на 5,3%, а Murata Manufacturing Co. – на 3,7%.

У той час, коли пристрої Android страждають від падіння продажів, вищий попит на нову лінійку Apple можна пояснити великою клієнтською базою, яка все ще готова витрачати на преміальні гаджети, кажуть аналітики.

Більше коментарів!