Intel анонсувала професійні відеокарти Arc Pro A40, A50 та мобільний чип Arc Pro A30M

Компанія Intel анонсувала професійні графічні чипи: Arc Pro A30M для мобільних систем, а також Arc Pro A40 та Arc Pro A50 для десктопних комп’ютерів.

Усі анонсовані графічні процесори оснащені вбудованим апаратним забезпеченням трасування променів, можливостями машинного навчання та першим у галузі апаратним прискоренням кодування AV1. Безплатна альтернатива HEVC із відкритим вихідним кодом від Google, AV1 поки що не набула великої популярності в інтернеті, попри обіцянки Netflix і YouTube, і в основному використовується у відеодзвінках Google Duo, всупереч тому, що якість стиснення перевершує HEVC. Однак він завжди був дуже повільним для кодування, тому хороший апаратний прискорювач і підтримка Intel могли б підвищити його популярність.

Як зазначають в Intel, відеокарти Arc Pro серії A сертифіковано для професійного програмного забезпечення для архітектури, проєктування та будівництва, а також дизайну та виробництва. Їх також можна використовувати для запуску подібних до Blender програм і бібліотек з відкритим кодом в Intel oneAPI Rendering Toolkit, які «широко поширені та інтегровані в провідні інструменти рендерингу».

Професійні відеокарти Intel мають потрапити в продаж «пізніше цього року». Буде справді цікаво подивитися, наскільки Intel Arc Pro зможуть скласти конкуренцію AMD Radeon Pro та NVIDIA RTX A.

Більше коментарів!