OnePlus 10T отримав топовий процесор та цінник від $649

Компанія OnePlus офіційно представила новий смартфон OnePlus 10T з яким намагається повернутися до своїх джерел. Якщо ви давно слідкуєте за цим виробником, то пам’ятаєте, що починав він з випуску «вбивць флагманів» – моделей зі здебільшого топовими характеристиками, проте доступнішою ціною.

Це була цілком робоча стратегія, яка дозволила компанії привернути увагу на старті та завоювати прихильність фанатів. Але останні декілька років OnePlus розширив модельний ряд, в якому з’явилися смартфони нижче середнього та середнього рівня, відповідно зросла й ціна флагманів. Виправдати її виробник навіть намагався угодою з відомим шведським виробником фотоапаратів Hasselblad, логотип якого з’явився на OnePlus 10 Pro. З усім тим, це тільки дратувало давніх фанатів. Схоже, спеціально для них компанія випустила модель 10Т, яка не є заміною чи продовження Pro-версії, а скоріше розширює цю лінійку.

OnePlus 10T отримав топовий процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 з графікою Adreno 730, 8 або 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5, 128 або 256 ГБ вбудованого сховища UFS 3.1 2@LANE. Тобто платформа в новинці навіть потужніша, ніж в OnePlus 10 Pro, проте це не означає, що компанія обійшлася без спрощень.

6,7-дюймовий сенсорний Fluid AMOLED дисплей в OnePlus 10T має роздільність 2412х1080 точок (394 ppi), що менше, ніж в Pro-моделі, проте інші характеристики на рівні: частота оновлення 120 Гц, HDR10+ та захисне скло від Corning.

Набір камер в моделі не тільки позбавився напису Hasselblad та фірмового інтерфейсу, але також став простішим. В OnePlus 10T використовується три основні модулі, головний з них: 50-мегапіксельний Sony IMX766 з діафрагмою f/1.8, фазовим автофокусом та оптичною стабілізацією. Це доволі популярна камера для моделей середнього рівня, наприклад, її використала компанія Nothing у своєму першому смартфоні phone (1). Інші два модулі теж не флагманські – це надширококутна 8-мегапіксельна камера з діафрагмою f/2.2, кутом огляду 119,9 градуса та електронною стабілізацією, а також 2-мегапіксельний макро об’єктив з ефективним фокусуванням від 2 до 4 см.

Фронтальний модуль в OnePlus 10T 16-мегапіксельний з діафрагмою f/2.4 та фіксованим фокусом.

Смартфон підтримує безпровідні технології Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 з кодеками SBC, aptX HD, LDAC та AAC, а також NFC. Для навігації використовуються модулі GPS, GLONASS, BDS, GALILEO та QZSS.

Для захисту даних, окрім пароля, в OnePlus 10T встановлений сканер відбитків пальців, що знаходиться під склом екрана. Він використовує фотосенсор та підсвічування області сканування шляхом увімкнення пікселів дисплея. Цей сканер зустрічається вже не в першій моделі OnePlus, тож має бути знайомий користувачам.

Як й інші моделі виробника у флагманській лінійці, OnePlus 10T отримав стереодинаміки. Один з них розташований на нижній грані, а інший суміщений з розмовним.

Вбудований в смартфон акумулятор складається з двох частин загальною місткістю 4800 мАгод, що дозволило реалізувати фірмову швидку зарядку SUPERVOOC від материнської компанії OnePlus – BBK Electronics. В комплекті зі смартфоном постачається блок живлення потужністю 150 Вт, що більше, ніж для компактних ноутбуків, проте на деяких ринках, зокрема в США, швидкість зарядки обмежена до 125 Вт через державне регулювання.

Загалом OneOlus 10T отримав приємний набір характеристик, але ще краще, що вартість смартфона знову відповідає статусу «вбивці флагманів», за базову версію з 8/128 ГБ компанія в США просить $649.

Більше коментарів!