Китай розпочав військові навчання навколо Тайваню

Як і обіцяла влада КНР, на наступний день після візиту на Тайвань спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, Народно-визвольна армія Китаю розпочала військові маневри навколо острова.

Маневри, до яких входять у тому числі й бойові стрільби, триватимуть до опівдня 7 серпня 2022 р. Проблема полягає в тому, що деякі зони оголошені КНР зонами маневрів, знаходяться у територіальних водах Тайваню, а саме розташування шести закритих зон говорить про спроби морської блокади Республіки Китай.

В міністерстві оборони Тайваню зазначили, що армія країни поки що перебуває у звичайному режимі та моніторить ситуацію.

На думку експертів порталу Defence 24 зараз Китай неспроможний провести повномасштабну десантну операцію на Тайвані, КНР просто бракує великих десантних кораблів, а повітряний десант малоймовірний через велику щільність ППО Тайваню. Але при такому скупченні військових сил з обох боків приводом для початку війни може стати й випадковий постріл.

Нагадаємо, саме на Тайвані та у Китаї знаходяться найбільші у світі виробники мікрочипів, тобто будь-яке заворушення у цьому регіоні вплине на високотехнологічні галузі в усьому світі й з великою ймовірністю спровокує економічну кризу нечуваних масштабів.

Більше коментарів!