Logitech G розробляє портативну ігрову консоль

Logitech G (ігровий підрозділ компанії) спільно з Tencent Games анонсували розробку портативної ігрової консолі для хмарного геймінгу. Як повідомляється в офіційному пресрелізі, “партнерство дозволить поєднати досвід Logitech G у створенні ігрового “заліза” з досвідом Tencent Games у розробці програмного забезпечення”.

Відомо, що обидві компанії спілкуються з командами розробників Xbox Cloud Gaming та Nvidia GeForce Now, тож скоріше за все саме ці хмарні сервіси підтримуватиме майбутня консоль. В анонсі нічого не йдеться про локальні ігри, лише хмарний геймінг — тому цей проєкт хоча й виглядає як конкурент Steam Deck, але все ж таки має трохи іншу орієнтацію.

Ніякої конкретики поки немає, повідомляється лише, що консоль має вийти вже до кінця року — хоча її зовнішній вигляд лишається таємницею. Проте тут можна згадати, що у 2020 році Tencent Games подавала патент на “PC Console”, рендери якої з’явилися у сабреддіті r/SteamDeck пів року тому.

Нагадаємо, до речі, що Tencent Games володіє 40% акцій Epic Games, тому не виключено, що у майбутньому може з’явитися ще один хмарний сервіс, цього разу “епічний”.

Більше коментарів!