Китайські гравці обмінюються порно у Steam, маскуючи його під шпалери Робочого столу

Додаток Wallpaper Engine, який дозволяє використовувати “живі” шпалери Робочого столу, має безліч користувацького контенту та неймовірно високий рейтинг у Steam — чи не найвищий серед усього ПЗ на цій платформі (майже пів мільйона відгуків, 98% яких є позитивними). Проте, виявляється, така популярність базується не лише на “звичайному” контенті.

Для тих, хто володіє китайською, все стає зрозуміло з відгуків на цей додаток — більше ніж 200 тис. користувацьких оглядів Wallpaper Engine за останні роки написані китайською, причому майже всі вони стосуються використання утиліти у якості хмарного сховища і відеоплеєра для зберігання та обміну дорослим контентом.

Річ у тім, що онлайнове порно заборонене в Китаї — тож користувачам доводиться звертатися до ось таких нетривіальних рішень. Steam — одна з небагатьох глобальних платформ, що досі там працює, і її соціальні функції та швидкі сервери, що знаходяться за межами Китаю, роблять її дуже зручним інструментом для обміну порно. Зараз, за оцінками MIT Technology Review, на долю китайської аудиторії приходиться не менше ніж 40% усіх користувачів Wallpaper Engine.

Про такий спосіб використання утиліти на Заході майже не говорять і мало хто знає, але в Китаї це вже давно не є таємницею – MIT Technology Review посилається на слова китайського гравця з Пекіну, який стверджує, що таким чином Wallpaper Engine масово користуються не менше ніж два чи три останні роки.

Цікаво, що “популяризувати” утиліту у 2020 році опосередковано допомогла стаття китайського журналіста у місцевому ЗМІ, який поділився своїм досвідом у її використанні й тим, що він знайшов серед користувацького контенту – звичайне порно, хентай і навіть піратські копії американських фільмів.

Більше коментарів!