Дебют Suzuki Grand Vitara: ім’я повернулось, автомобіль – ні

Автомобіль Suzuki Grand Vitara повертається! Але не той, про який ви подумали. Нагадаємо: раніше Suzuki Grand Vitara був досить непоганим всюдиходом – повний привод, знижувальний ряд, потужні 4-циліндрові двигуни та навіть V6. Однак тепер Suzuki Grand Vitara – це кросовер. Ще й доволі компактний: загальна довжина кузова складає 4,345 м, колісна база нараховує 2,5 м.

Загальна конструкція типова: платформа Global C (тобто, родич Suzuki Vitara та S-Cross), в більшості версій – лише передній привод. Дякувати, є вибір двигунів, причому обидва гібридні та 1,5-літрові: фірмовий Suzuki K15C (103 к.с.) з додатком типу «м’який гібрид», або варіант від Toyota під кодовим позначенням M15A-FXE з більш потужним (116 к.с.) та ефективним гібридним приводом. Трансмісії пропонуються на вибір: або 5-ступенева МКПШ або 6-ступенева АКПШ. Проте отримати повний привод можна лише у випадку двигуна K15C та МКПШ. Решта версій, як вже зазначалось вище, мають лише передній привод – ось такий він, сучасний варіант Suzuki Grand Vitara…

В базовій версії автомобіль пропонує сталеві колеса та звичайні фари, проте дорожчі комплектації можуть похизуватись 17-дюймовими легкосплавними колесами, світлодіодами у фарах, кольоровим 9-дюймовим дисплеєм в салоні. А у якості опції пропонується панорамний скляний дах, вентиляція сидінь, аудіосистема Arkamys. Максимальні комплектації можуть запропонувати до шести подушок безпеки. О, а це вже непоганий прояв сучасності для моделі Suzuki Grand Vitara!

Кросовер будуть виготовляти в Індії та продавати на місцевому ринку, в країнах Африки тощо. Ринковий старт відбудеться вже восени. А чи хотіли б ви побачити такий кросовер Suzuki Grand Vitara в Україні? Чи нам вистачить вже наявної моделі Suzuki Vitara та новинки Suzuki S-Cross?

Більше коментарів!