Анонсовано FIFA 23 – останню гру серії, яка вперше отримає жіночі клубні команди

Студія EA Sports анонсувала нову частину футбольного симулятора, що отримала назву FIFA 23. Це остання гра серії, адже Electronic Arts та Міжнародна федерація футболу не дійшли згоди щодо ліцензування та припиняють майже тридцятирічну співпрацю. З наступного року гра буде називатися EA Sports FC, проте в ній все ще можна буде зіграти Чемпіонат світу з футболу серед жінок 2023 року, який пройде з 20 липня по 20 серпня.

В самій FIFA 23, окрім традиційних чоловічих команд та змагань, велика увага також приділена жіночому футболу. Тепер гра включатиме жіночі клубні команди з вищих ліг Англії та Франції, а також жіночі та чоловічі змагання на Чемпіонаті світу в Катарі 2022 року та Чемпіонаті світу в Австралії/Новій Зеландії 2023 року.

Міжнародні жіночі команди доступні в іграх FIFA від Electronic Arts з 2016 року, але FIFA 23 стане першою грою серії з жіночими клубними командами. Дві ліги – це далеко не десятки доступних для чоловічого футболу, але, схоже, EA планує додати більше через майбутні оновлення.

«Ми прагнемо створити рівноправний досвід і прагнемо сприяти розвитку жіночого футболу», — сказав Метт Лафреньєр з FIFA 23.

Окрім жіночих ліг, нововведенням у FIFA 23 стануть ширші можливості гри між платформами та більш «реалістичний» ігровий процес завдяки HyperMotion2, повідомляє EA. Ця технологія застосовує машинне навчання до даних фіксації руху, щоб створити плавніші рухи гравця під час гри.

Реліз FIFA 23 запланований на 30 вересня 2022 року.

Більше коментарів!