Новий електромобіль MG4 Electric: британський бренд, китайська техніка

Відомий британський бренд MG вже декілька років належить китайській компанії SAIC – то ж важко визначити, чого тут більше. Одначе, варто зауважити, MG постійно звертає максимум уваги на європейський ринок: продажі в декількох країнах, проходження краш-тестів, наявність в лінійці гібридів та електромобілів.

Кількість останніх нещодавно зросла завдяки дебюту MG4 Electric. Ви можете подумати, що мова стосується лише одного електромобіля, але насправді треба дивитись на питання ширше: мова стосується дебюту нової платформи.

Отже, перед нами платформа MSP – як скорочення від Modular Scalable Platform, що цілком відповідає суті питання: ця платформа дозволяє змінювати колісну базу (2,65-3,1 м), створювати автомобілі декількох типів та класів, встановлювати електродвигуни різної потужності. Деякі ЗМІ стверджують, що можливе встановлення надвеликих акумуляторів та одного або навіть двох електромоторів, що дозволяє реалізувати повний привод.

Хоча відповідно до оприлюдненої інформації компанії MG, для нового електромобілю MG4 Electric передбачено задній привод та два рівні потужності: 125 або 150 кВт. Також можна обрати розмір акумулятора (51 або 64 кВт·год) від чого напряму залежить дистанція автономного пробігу – максимум 450 км за правилами вимірювань WLTP.

Решта технічних характеристик теж досить «тверезі»: кузов на п’ять дверцят, довжина 4,29 метра при 2,7-метровій колісній базі. Тобто, перед нами класичний хетчбек європейського С-класу. Хоча напевно, що згодом ми побачимо більш вражаючі електромобілі на новій платформі MSP.

То ж, чекаємо нової інформації від MG!

Більше коментарів!