«Розумні» годинники вже вміють робити навіть кардіограми, але все ще не «навчені» отримувати два життєві показники, інформацію про які користувачі давно хочуть дізнаватися від пристрою — кров’яний тиск та температура тіла. Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg в черговий раз згадує, що компанія Apple все ж тестує можливість виміру температури користувача в Watch Series 8.

Якщо внутрішні тести пройдуть успішно, оновлена модель «розумного» годинника від Apple стане ще кориснішою. Але тут є один невеликий нюанс. На відміну від термометра, Apple Watch не робитиме точний вимір, а лише попередить власника, що його температура тіла могла змінитися та варто скористатися термометром або звернутися до спеціаліста.

Функція вимірювання температури тіла не дасть вам конкретних показань, як от за допомогою термометра на лобі або зап’ясті, але вона повинна мати змогу визначити, чи є у вас лихоманка. Тоді годинник може порекомендувати поговорити зі своїм лікарем або скористатися термометром.

У спілкуванні з The Wall Street Journal Гурман також згадував, що подібна функція може використовуватися для визначення овуляції та місячних циклів, для яких характерні незначні зміни температури тіла.

Тож за умови успіху на випробуваннях, найближче оновлення Apple Watch зможе отримати нову дійсно корисну можливість. Така з’явиться в Apple Watch 8 та їх новій версії для поціновувачів спорту, але наймолодша модель Watch SE такого апгрейду не отримає.

Додатково Марк зазначив, що на інші суттєві зміни не варто розраховувати, хоча за даними інших інсайдерів, одна з моделей наступних Apple Watch може збільшити дисплей до 1,99 дюйма, що все ж дійсно багато змінить. Але спираючись на статистику, краще покладатися на інформацію Гурмана.