Нові «базові» моделі MacBook Pro 13 отримали значно повільніші накопичувачі, ніж попередники

Оновлені моделі лептопів Apple MacBook Pro 13 щойно (минулої п’ятниці) дісталися поличок магазинів, що завжди супроводжується появою великої кількості оглядів у пресі та блогерів. І деякі з них доволі уважні до дрібниць.

Оскільки ноутбук важко назвати новим, можна було очікувати, що оновлення буде виключно у продуктивності процесора. Але відбулися й деякі інші зміни. І виявилося, що не найприємніші. 

Так, блогери Max Tech та Created Tech випробовували «базові» моделі з місткістю накопичувачів 256 ГБ та звернули увагу на їх швидкість. У порівнянні з накопичувачами попередньої моделі MBP з процесором M1, нова дуже помітно втратила.

Max Tech:

Created Tech:

Так, у наведеному прикладі накопичувач лептопа з M1 у тесті SSD демонстрував 2900 МБ/с швидкості зчитування та 2215 запису, а оновлена версія з M2 — 1446 та 1463 МБ/с відповідно. У випадку зі зчитуванням даних це втрата половини швидкості, що користувач відчує при роботі з файлами. Зазначається, що дорожча модель з 512 ГБ так не поступається у тестах.

Відкривши піддослідний ноутбук, блогери знайшли причину такої ситуації. Раніше навіть базова модель з 256 ГБ у накопичувачі використовувала два окремі чипи по  128 ГБ, а тепер — один. Важко сказати, що саме спричинило такі зміни, але це або проблеми з виробництвом/постачанням, або питання ціни. MacRumors запитали про це Apple, але поки що не отримали коментар.

Більше коментарів!