Українці втомилися від новин: топ-25 сайтів України у травні 2022 р.

Серед українців суттєво зменшився інтерес до новин та соціальних мереж. Про це свідчать дані зібрані проєктом Kantar CMeter.

У травні всі новинні ресурси, соціальні мережі й месенджери, представлені у рейтингу популярних сайтів України, втратили в охопленні. Вдвічі зменшилась середня частота контакту з сайтами новин в порівнянні з першими місяцями повномасштабної війни.

П’ятірка найпопулярніших новинних сайтів у травні: Tsn.ua (11-те місце), Pravda.com.ua (16-те місце), Unian.net (18-те місце), News.obozrevatel.com (20-те місце) та Ukrinform.ua (25-те місце). У той самий час у березні ці самі сайти були на 10-ому, 7-ому, 15-ому, 14-ому та 20-ому місцях відповідно.

Але тішить те, що після довгої перерви українці повернулися до онлайн-покупок, завдяки чому Rozetka, Olx, Prom.ua та Еpicentrk.ua покращили свої показники. Лідер сегмента eCommerce в Україні, Rozetka нарешті повернулася до топ-5 найпопулярніших сайтів.

Відновлення дистанційного навчання повернуло в топ-25 одразу три освітніх ресурси – Naurok.com.ua (13-те місце), Znanija.com (17-те місце) та Vseosvita.ua (21-ше місце).

Повернувся в рейтинг і сайт пошуку роботи – Work.ua посів 24 місце.

Успішний випуск поштових марок вдвічі збільшив охоплення сайту Укрпошти (12% інтернет-користувачів у травні 2022). І хоч він не потрапив до топ-25, але подолав 74 сходинки рейтингу (35-те місце у травні проти 109-го місця у березні 2022).

«Після аномального стрибка у березні, коли українці не розуміли що станеться в подальші декілька годин, нині інтерес до новин скоротився. Дещо стабілізувалося користування Telegram, який також сприймається населенням як джерело отримання новин. Зараз українці поволі повертаються до звичної активності в інтернеті — онлайн-шопінгу, перевірки погоди, дистанційного навчання та пошуку роботи», — зазначила керівниця проєкту Kantar CMeter Ірина Ворон.

Більше коментарів!