Незабаром користувачі Windows 8.1 почнуть отримувати повідомлення від Microsoft про те, що підтримка ОС закінчиться 10 січня 2023 року. Компанія почне розсилати нагадування на пристрої з Windows 8.1 наступного місяця. Вони будуть схожими на ті, які Microsoft раніше надсилала користувачам Windows 7, нагадуючи про кінець підтримки. Про це повідомляє The Verge.

Відтепер користувачі Windows 8.1 мають вирішити – оновити операційну систему або купити новий ПК. На більшість комп’ютерів з Windows 8.1 не можна буде встановити Windows 11 через суворі вимоги до процесора. 

«Більшість пристроїв з Windows 8.1 або Windows 8 не відповідатимуть вимогам до апаратного забезпечення, щоб оновитись до Windows 11. В якості альтернативи, комп’ютери, сумісні з Windows 8.1 та Windows 8, можна оновити до Windows 10, купивши і встановивши повну версію ПЗ», – йдеться у поясненні Microsoft.

Термін дії Windows 10 триватиме до 14 жовтня 2025 року, тож це найбільш імовірна альтернатива. Комп’ютери на Windows 8.1 не перестануть раптово працювати 10 січня 2023, однак без оновлень ПЗ і покращень безпеки використовувати їх буде ризиково. Для Windows 8.1 більше не буде пропонуватись розширена програма оновлень безпеки, тож бізнес буде змушений оновитись або прийняти ризик запуску ПЗ без оновлень. 

Для користувачів Windows 8.1 у Microsoft випустили кілька пояснень, як оновитись або перенести файли на новий комп’ютер. 

Значною мірою Windows 8.1 була спробою виправити Windows 8, яка мала дуже багато оновлень і не сподобалась користувачам. Windows 10, яка з’явилась у 2015 році, позбулась багатьох найбільших змін Windows 8, а Windows 11 пішла ще далі, переглянувши багато старих елементів, що існували у попередніх операційних системах.