Новий кросовер SsangYong Torres: спроба номер п’ять?… чи шість… сім?

Компанія SsangYong переживає складні часи: то їх викупили індійські підприємці, то перекрили фінансування, то банкрутство, то новий план порятунку – і все це відбувається вже останні декілька років. Проте компанія не стоїть на місці, а намагається опанувати себе і рятуватись самостійно. Наприклад, випускаючи нові моделі (а не спрощуючи до примітивізму вже наявні, як дехто).

Останнє творіння корейців – кросовер SsangYong Torres, виконаний у «чоловічому» рубленому дизайні. Безліч прямих ліній, світлодіодні фари, захисні накладки на колісних арках, потужна задня стійка даху, навіть окремий боковий бокс. Має непоганий вигляд!

Проте що всередині? Новий автомобіль SsangYong Torres побудовано на основі вже наявної моделі Korando: фактично, від останнього взяли підвіску та 1,5-літровий бензиновий турбодвигун, що пропонує 170 к.с. й 280 Нм. Основний тип приводу – передній, проте за додаткові гроші буде доступна й версія з повним приводом. Плюс традиційний 6-ступеневий «автомат». Крім того, планується випуск електричної версії.

Цікаво, що новий автомобіль SsangYong Torres створено на розтягнутій платформі свого «родича», проте він не досягає розмірів флагманської моделі Rexton. Однак салон все одно вийшов досить непоганим і солідним: два великі дисплеї на центральній консолі, цифрова панель приладів, декоративне фонове підсвічування, кермо від «старшого брата».

Новий кросовер вже доступний для замовлення у дилерів в Південній Кореї, а згодом має бути запропонований і для інших країн. То ж питання: чи хотіли б його побачити в Україні?

Більше коментарів!