Dell представила оновлений XPS 13

Компанія Dell оновила свою популярну модель ноутбука XPS 13, зробивши його ще тоншим та легшим. Новий Dell XPS 13 використовує 9-ватні процесори Intel 12-го покоління, тоді як торішня модель була оснащена 15-ватними чіпами 11-го покоління. За словами Dell, новий процесор також може працювати у режимі 12 Вт, що має забезпечити високу продуктивність, але з більшою енергоефективністю.

На момент запуску Dell пропонує два варіанти 10-ядерних процесорів Intel i5-1230U або i7-1250U з графікою Iris Xe, варіанти оперативної пам’яті LPDDR5 8 ГБ, 16 ГБ або 32 ГБ і SSD накопичувачі розміром 256 ГБ, 512 ГБ або 1 ТБ.

Попередня версія Dell XPS 13 у порівнянні з новою

Dell також вдалося створити материнську плату, яка в 1,8 раза менша за торішню модель. Примітно, що це також найкомпактніша материнська плата, яку коли-небудь створювала компанія. Нова платформа настільки ефективна, що їй потрібен лише один вентилятор для охолодження всієї системи.

Dell каже, що вентилятор може бути більш шумним ніж в попередній версії, проте коли працює на повній потужності, а для типового використання має бути тихішим. Зменшення материнської плати, крім можливості розсіювати більше тепла, надало Dell більше внутрішнього простору в корпусі для установки більших динаміків, а також більшої батареї, яка має забезпечити до 12 годин роботи.

Що стосується дисплеїв, то нова модель не отримає версії з OLED-дисплеєм, Dell XPS 13 пропонується з IPS-екраном InfinityEdge зі співвідношенням сторін 16:10, та можливістю вибрати сенсорну панель 4K UHD+ (3840 x 2400 точок) або FHD+ (1920 x 1200 точок) у сенсорній або звичайній конфігурації. За даними Dell, дисплей забезпечує 100% покриття кольорового простору sRGB та 90% DCI-P3.

Окрім того, платформа ноутбука включає підтримку безпровідних модулів WiFi 6E та Bluetooth 5.1.

Вебкамера Dell XPS 13 також була оновлена, розділяючи інфрачервоний і RGB-датчик таким чином, щоб, за словами компанії, користувач мав кращий вигляд при слабкому освітленні, і хоча Dell нарешті поставила камеру в потрібне місце над екраном, вона все ще має роздільність 720p.

Ця модель також додає технологію Dell ExpressSign-In, яка використовує датчик наближення в поєднанні з вебкамерою для розпізнавання обличчя Windows Hello, щоб визначити, коли користувач знаходиться перед ноутбуком. Це дозволяє автоматично ввійти в систему, а також блокувати її, коли користувач відходить від ноутбука.

Клавіатура XPS 13 оточена таким же тонованим металом, що й зовнішня частина корпусу — більше немає вуглецевого волокна чи скла. І, на жаль, ноутбук також втратив роз’єм для навушників. У коробці є перехідник USB-C на 3,5 мм, але він також займе один із двох портів USB-C.

Ноутбук має товщину 13,9 мм і важить всього 1,17 кг в порівнянні з 14,80 мм і 1,19 кг в його попередника. Новий XPS 13 вже доступний в США та Канаді, починаючи з $999 з Windows 11 або $949 за версію для розробників з Ubuntu 20.04.

Більше коментарів!