Нещодавно з’явилась перша детальна інформація про Mitsubishi ASX нової генерації. Нагадаємо: компактний кросовер Mitsubishi ASX вийшов у 2010 році та з того часу отримав декілька суттєвих оновлень, що помітно змінили його зовнішність. Водночас – він отримав і численних конкурентів, навіть з «родичів». Наприклад, модель Mitsubishi Eclipse Cross виглядає більш привабливо та сучасно, при цьому фактично «граючи» в аналогічному класі з моделлю ASX.

Отже, перед розробниками Mitsubishi ASX постало питання не просто вкотре оновити автомобіль, повністю змінити його позиціювання. Перші «тизери» нового Mitsubishi ASX вже обіцяли нам цікавий дизайн: стиль купе-кросовер, похилий дах, передня частина з вузькими пасмугами, роздуті колісні арки.

Але тепер до загальних обрисів дизайну додалась також і деяка інформація щодо технічного начиння автомобіля. По-перше, кросовер Mitsubishi ASX нової генерації отримає традиційні та гібридні бензинові двигуни. Базою буде 91-сильна 1-літрова «трійка» з турбіною, що буде працювати виключно у парі з МКПШ. Якщо бажаєте отримати «автомат», то доведеться обирати 1,3-літровий 4-цилідровий двигун (140-160 к.с.), який може бути доповнений 7-ступеневою трансмісією DCT з подвійним щепленням.

Крім того, для нової моделі обіцяний 145-сильний гібрид на основі атмосферного 1,6-літрового двигуна. При цьому досі не відомо, чи це буде звичайний гібрид (HEV), чи гібрид з можливістю підзарядки (PHEV). Проте якщо останній – то можна розраховувати на акумулятор близько 10 кВт⋅год та 50-60 км запасу ходу на електриці.

По-друге, новий Mitsubishi ASX напевно буде побудовано на платформі CMF-B. А це означає, що автомобіль стане менший за розмірами та, швидше за все, буде мати лише передній привод. Але це також означає, що новий Mitsubishi ASX буде мати безліч систем безпеки: контроль рядності, автоматичне гальмування, адаптивний круїз-контроль тощо. З урахуванням партнерських відносин Mitsubishi, все виглядає так, що нова генерація ASX буде побудована на основі автомобілів Nissan Juke та Renault Captur: ідентична платформа, бензинові 1- та 1,3-літрові мотори, наявність у гаммі гібридних версій…

Однак це не буде 100% «клон», швидше мова йде про використання спільних технологій. Проте більше детальна інформація з’явиться згодом, коли автомобіль дебютує у своєму серійному виконанні. Очікується, що це станеться вже восени цього року. Сподіваємось, ми зустрінемо новий Mitsubishi ASX вже у мирній та квітучій Україні!