Apple сьогодні має показати новий MacBook Air, але його доведеться довше чекати

Apple готується представити новий MacBook Air на щорічній Всесвітній конференції розробників (WWDC), але навіть якщо це станеться, його постачання буде обмеженим. Згідно зі звітом Марка Гурмана з Bloomberg, зупинка роботи на китайських заводах через COVID-19 може означати обмежену кількість нових MacBook або зміщення дати випуску.

Політика Китаю щодо нульового поширення COVID-19 призвела до тимчасового закриття фабрик, які виробляють продукцію Apple, зокрема Pegatron і Quanta. Хоча Китай почав послаблювати деякі обмеження на пересування, які він спочатку ввів у березні, деякі райони Шанхаю все ще залишаються на карантині.

Аналітик Apple Мін-Чі Куо очікує, що Apple поставить близько 6-7 мільйонів нових MacBook Air до третього кварталу цього року, якщо виробничі потужності Quanta повернуться до рівня перед локдауном. Він також вважає, що постачання нового MacBook Air буде більшим в порівнянні з наявними 14-16-дюймовими MacBook Pro, адже нова модель буде поставлятися як Quanta, так і Foxconn, тоді як MacBook Pro виробляється тільки на заводі Quanta. Зараз Apple призупинила замовлення на нові MacBook Pro до кінця липня через закриття фабрик та брак деталей.

І Гурман, і Мін-Чі Куо погоджуються, що майбутній MacBook Air не буде представлений у широкому діапазоні кольорів. Швидше за все, він буде мати кілька стандартних варіантів, таких як наявні космічний сірий і сріблястий, з додаванням двох нових кольорів, включаючи темно-синій і «золотий, схожий на шампанське». Гурман також вважає, що MacBook Air буде мати 13-дюймовий дисплей, два порти USB Type-C, нову зарядку MagSafe і Touch ID. Очікується, що він може мати виїмку в екрані для вебкамери та мікрофонів, як у MacBook Pro.

Що стосується нового MacBook Pro, Гурман каже, що спочатку Apple планувала випустити «швидшу» 13-дюймову версію пристрою приблизно під час запуску Air. Однак, як повідомляється, ця дата була перенесена через карантинні заходи, пов’язані з COVID-19 в Китаї.

Більше коментарів!