Щорічна конференція розробників від Apple традиційно розпочинається з фірмової презентації. COVID-19 нарешті почав слабшати, тому великі компанії починають повертатися до формату офлайн з глядачами. Apple Park нарешті буде з аудиторією. 

Звісно, трансляцію на сайті компанії це не скасовує, тому фанати бренду вже готуються до перегляду у понеділок, 6 червня, з 20:00 за київським часом.

Чуток та інсайдів назбиралося чимало. Тож ось добірка найцікавіших. Майте на увазі, дещо з цього все ж може бути спойлерами. 

Чи розповість iOS 16 про наступний iPhone та що нового в iPadOS 16

В мобільних операційних системах очікується деяке оновлення застосунків. На жаль, наразі залишається загадкою, що саме малося на увазі — нові фірмові додатки чи оновлення/редизайн теперішніх. Також загадкою залишаються «нові способи взаємодії» з iOS 16, але момент цікавий.

До WWDC 2022 залишилися вихідні. На що можна очікувати від Apple цього разу

Поєднати це можна ще й зі згадкою про можливу підтримку Always-On display для майбутніх моделей iPhone 14 Pro та допрацювання сповіщень. І от це вже можуть початися спойлери навіть осінньої презентації нових смартфонів. Скоріше за все доступ до нових систем розробники отримають майже одразу, й такі зміни в системі зможуть щось розповісти про наступні iPhone.

iPadOS своєю чергою має отримати зміни у режимі багатозадачності. На мультитаскінг в iPadOS є чимало докорів від користувачів, тому таке оновлення дійсно може стати корисним для користувачів планшетів. iPad все частіше згадується, як заміна лептопам, але багатозадачністю на такому ж рівні планшети все ще не можуть похизуватися. Подивимося, що Apple з цим планує робити.

Цікавих чуток про watchOS та macOS менше…

…але дещо є. Apple вже анонсувала багато доповнень у розділі Універсального доступу. Не виключено, що більшість з них, які причетні до годинників, стануть частиною оновлення до watchOS 9. Разом із вже звичними оновленнями застосунків для фітнесу та здоров’я, а також новими «циферблатами», може бути непоганий апдейт.

До WWDC 2022 залишилися вихідні. На що можна очікувати від Apple цього разу

Не менш корисним оновленням може стати новий режим енергоощадження, як в iPhone. Наразі такий просто робить з Apple Watch годинник. У такому випадку ґаджет міг би запропонувати й інші функції, а зберігати енергію шляхом зменшення використання окремих додатків та ресурсів.

Інсайдів щодо macOS взагалі мало. Подейкують, що цього разу система отримає назву macOS Mammoth, а з функцій — Focus Mode, який буде аналогічним з тим, який використовується в iOS. Однак, відсутність великої кількості інсайдів не говорить, що в системі не буде нічого нового.

Mac та процесори M2

Кращого моменту для презентації нових комп’ютерів, ніж на WWDC, годі й шукати. Раніше вже були згадки, що багато моделей Mac очікують зміни під капотом. І з урахуванням аудиторії такої презентації, це дійсно той івент, на якому Apple може щось розповість про нові Mac та процесори M2. Великим оновленням може стати MacBook Air, який відносно останніх MacBook Pro вже виглядає застарілим. А також давно очікуваний ентузіастами та професіоналами, яким потрібні дуже потужні системи — Mac Pro з власними чипами від Apple (зараз там все ще Intel Xeon).

До WWDC 2022 залишилися вихідні. На що можна очікувати від Apple цього разу

Та чи побачимо VR?

Як кажуть наближені до розробників люди, Apple вже не раз переносила строки презентації власної VR-гарнітури. Про неї взагалі відомо дуже мало, але інсайдери цю тему не полишають. А трохи раніше компанія ще й зареєструвала торговельну марку realityOS.

Якщо довіряти чуткам, то нещодавно в Apple був внутрішній тест-драйв такого пристрою для керівництва компанії. Як саме закінчилася така нарада інформації немає. Та й навіть якщо успіхом, це не дає гарантії, що найближча презентація продемонструє саме такий One-more-thing-ґаджет. Але дізнатися, як Apple бачить AR/VR-гарнітуру все-таки дуже цікаво. 

Чекаємо на понеділок.