Суперечки «Android проти iPhone» ще іноді можна зустріти в інтернеті. Але аргументів з обох боків залишається все менше, адже виробники активно запроваджують підтримку все більшої кількості різноманітних функцій, які до певного часу вважалися перевагою для однієї зі сторін цієї історії. Восени таких аргументів може на один поменшати.

І розмова йде про Always-On display для iPhone. Насправді можливість не вимикати дисплей в режимі очікування для смартфонів не є чимось новим вже понад 10 років, але для iPhone такої досі немає. Як повідомляє журналіст Bloobmerg Марк Гурман, за його інформацією починаючи з iOS 16 функція Always-On display має з’явитися для смартфонів iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

Мені розповіли, що iOS 16 в майбутньому планує підтримувати постійно ввімкнений заблокований екран, що Apple спочатку планувала для торішнього iPhone 13. Це дозволить iPhone значно зменшити частоту кадрів на заблокованому екрані та відображати інформацію, яку можна швидко переглядати. Щось схоже на новіші Apple Watch.

Також він додав, що якщо така підтримка з’явиться, то буде ексклюзивною для нових моделей Pro.

Подібна функція очікувалася ще в iPhone 13 Pro, коли смартфони Apple нарешті були оснащені новими дисплеями зі збільшеною частотою оновлення кадрів. Вони можуть її змінювати в залежності від ситуації від 10 до 120 Гц. Хоча, для прикладу, Apple Watch ще з 5-го покоління можуть зменшувати цей показник до 1 Гц, дозволяючи менше виснажувати батарею пристрою.

Також останні інсайди щодо дисплеїв нових моделей iPhone все частіше згадують зміну типу та розміру вирізу в дисплеях, де сумнозвісна «брова» буде замінена на пару менших прорізів.