Blizzard обіцяє, що мікротранзакції в Diablo Immortal не чіпають базовий геймплей

Гравці «люблять» мікротранзакції, особливо хардкорні гравці. Особливо гравці «люблять», коли мікротранзакції з’являються у класичних ігрових серіях, на яких виросли цілі покоління геймерів. Наприклад, Diablo. Саме тому, напередодні виходу Diablo Immortal, яка готується до релізу 2 червня 2022 р., Blizzard вирішила запевнити шанувальників гри, що мікротранзакції в новій частині Diablo ніяк не втрутяться в знайомий усім базовий геймплей.

В інтерв’ю сайту PCGamesN головний дизайнер гри Джо Грабб пояснив, як саме мікротранзакції реалізовані в Diablo Immortal. Здається, що всі мікротранзакції є абсолютно необов’язковими та не потрібні для доступу до будь-якої з частин гри. Деякі з предметів, які можна купити за гроші, прискорять виконання бойового пропуску, але ви все одно не зможете купити спорядження чи очки досвіду.

«Ми багато обговорювали нашу філософію щодо мікротранзакцій. Додаткові покупки завжди сприймаються як бонус, але вони ніколи не втручаються в основний ігровий процес, – каже Грабб. – Вам усе ще потрібні навички, щоб вміти грати за свій клас, вам все ще потрібно знати, як грати за варвара, щоб бути успішним варваром».

У тому самому інтерв’ю генеральний менеджер Diablo Род Фергюссон висловив сподівання, що безкоштовні багатоплатформні ігри, такі як Fortnite та Genshin Impact, допоможуть гравцям більш поблажливо поставитися до Diablo з мікротранзакціями. Грубо кажучи, гравці вже встигли звикнути до такого роду монетизації й не зустрічають її у штики.

«Це дивовижно, коли у вас є гра такого рівня й ви можете грати в усі її аспекти безкоштовно, — розповідає Фергюссон. — Ви можете пройти усю кампанію безкоштовно, ви можете ходити у рейди, в режим Cycle of Strife і все інше безкоштовно. І ми збираємося підтримувати гру новими зонами, підземеллями та новими класами після запуску. Й знову ж безкоштовно».

Але, схоже, усі ці гучні заяви не допомогли Diablo Immortal. Саме через мікротранзакції гра вже не допущена до ринків Бельгії та Нідерландів, і є побоювання, що такий приклад можуть наслідувати деякі інші країни Європи.

України це поки ще не стосується. Diablo Immortal вже можна презавантажувати в Battle.net. Гра розблокується 2 червня 2022 р. Тоді ж вона стане доступна на Android та iOS.

Більше коментарів!