Литовський телеведучий Андрюс Тапінас збирає кошти на ударно-розвідувальний безпілотник Bayraktar TB2, який хоче подарувати Україні. Щоб отримати необхідні €5 мільйонів, він запустив краудфандингову кампанію. Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

Він зазначає, що погодив цю акцію з міністерствами оборони Литви та Туреччини, а також виробником дронів – компанією Baykar Defence. Без цього придбати ударний безпілотник було б неможливо. 

«Міністерства оборони Литви та Туреччини дали зелене світло, виробник сказав “так”. І зараз одне слово звучить у моїй голові – Байрактар», – написав Тапінас, закликаючи всіх небайдужих долучитися до збору коштів.

Менше ніж за добу литовці уже зібрали понад €1,6 мільйона. Швидкість збору коштів виявилась неабиякою – за словами Андрюса Тапінаса, він отримує близько 1800 на хвилину.

Нагадаємо, турецькі ударно-розвідувальні безпілотники успішно допомагають українцям нищити техніку ворогів. Зокрема, за участю Bayraktar TB2 потопили загальновідомий крейсер «Москва» біля острова Зміїний, а на початку травня знищили ще два катери.