Голос Вела Кілмера у фільмі «Топ Ґан: Меверік» відновили за допомогою штучного інтелекту

Вел Кілмер сяяв на екрані з кінця 1980-х, коли йому принесли популярність ролі у «Справжній геній» та «Цілком таємно!». Згодом він знявся у фільмі «Топ Ґан» разом із Томом Крузом і зіграв головну роль у «Бетмен назавжди». 

У 2015 році актор захворів на рак горла та втратив голос через операції на трахеї. Щоб говорити, він вставляв у трахею електричний голосовий апарат, а харчуватись міг лише через зонд. Однак у 2021 році його справжній голос допомогла відновити компанія Sonantic, використовуючи штучний інтелект і попередні записи. 

У відео, опублікованому на YouTube, розповідають процес віднайдення голосу за допомогою AI. Новий голос справді імітує той, до якого звикли близькі та фанати Вела Кілмера. 

«Людям довкола складно зрозуміти мене, коли я говорю. Однак попри все, я все ще відчуваю, що я – та сама людина, та сама творча душа. Душа, що постійно вигадує ідеї та історії. Проте зараз я знову можу виразити себе, можу донести ці мрії вам і знову показати вам цю частину себе. Частину, яка ніколи насправді не зникала, а тільки була схована», – розповів актор про свої почуття від появи голосу. 

2021 року також вийшов документальний фільм «Вел» про життя та кар’єру актора. А вже цього тижня на екранах має з’явитись продовження легендарної картини з Томом Крузом і Велом Кілмером – «Топ Ґан: Меверік», в якій технологія Sonantic дозволила актору знову заговорити своїм голосом.

Більше коментарів!