Компанія Corsair відома аксесуарами для геймерів та ігровими десктопами. Протягом останніх декількох років їй вдалося придбати Origin PC, Elgato, Scuf Gaming та інших. І це починає приносити в портфоліо компанії нові цікаві пристрої. Тож дуже скоро серед ігрових ноутбуків з’явиться ще один гравець під назвою Corsair Voyager a1600.

Просто ігровим лептопом вже важко буде здивувати геймерів. Тому спроба виробника привернути до свого нового творіння трохи зайвої уваги матеріалізувалася у вигляді такого собі аналогу Touch Bar. Але з деякими відмінностями від того, що ми звикли під цим розуміти.

В лептопах від Apple Touch Bar заміняє верхній ряд клавіш на сенсорну панель. Ще одним прикладом схожої ідеї є новий Dell XPS 13 Plus, де F-клавіші сенсорні та знаходяться прямо у панелі топкейса над клавіатурою. Corsair пішли іншим шляхом. Voyager оснащено додатковою панеллю з десятьма програмованими сенсорними клавішами, які назвали S-key, та індикатором стану батареї.

Перший ігровий лептоп від Corsair отримав власний варіант Touch Bar

У першу чергу вони працюють з ПЗ Elgato Stream Deck, тож початкова ідея полягає у допомозі стрімерам зі швидким доступом до контролю зображення та звука під час ефіру. Але також зазначається, що вони підтримують і контроль функцій Zoom. Певно, це не єдині шляхи використання додаткових кнопок, тож зробімо сміливе припущення, що користувачу залишили можливість гнучкіше їх використовувати.

Перший ігровий лептоп від Corsair отримав власний варіант Touch Bar

Доволі цікавим конструктивним моментом є великий виріз у шарнірі кріплення дисплея. Він дозволяє при закритій кришці ноутбука отримати доступ до S-key та знов-таки побачити залишок заряду батареї.

Перший ігровий лептоп від Corsair отримав власний варіант Touch Bar

Серед іншого Corsair Voyager a1600 має 16-дюймовий екран з роздільною здатністю 2560×1600 пікселів та частотою оновлення 240 Гц, 1080p вебкамеру зі шторкою, а також низькопрофільні механічні перемикачі Cherry MX (звісно, з RGB-підсвічуванням). Окремо на рендерах можна побачити сканер відбитків пальців.

Лептоп оснащується процесорами Ryzen 7 6800HS або Ryzen 9 6900HS та відеочипом Radeon 6800M, може містити до 64 ГБ оперативної пам’яті (Corsair Vengeance DDR5) та до 2 ТБ у накопичувачі. Для підключення зовнішніх пристроїв передбачені два порти Thunderbolt 3, по одному USB-C 3.2 Gen 2 та USB-A 3.2 Gen 1, слот SDXC 7.0 та комбінований роз’єм для навушників.

Точної ціни наразі немає, а з’явитися у продажу Corsair Voyager має у липні.