Нещодавно vivo випустила нові флагманські смартфони, продаж яких розпочався з китайського ринку. Тепер компанія анонсувала запуск глобальних продажів, які розпочнуться з Індії, пізніше й в інших країнах Близького Сходу, Латинській Америці та Європі.

Можливості смартфона, як і очікується від топового рішення компанії, відповідні. Його оснащено процесором Snapdragon 8 Gen1, 12 ГБ оперативної пам’яті та накопичувачами з 256 або 512 ГБ. Є підтримка 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5,2, декількох систем навігації та NFC. Встановлена операційна система — Android 12 з Funtouch 12. Місткість акумулятора складає 4700 мА•год. Звісно з підтримкою швидкісних дротової (80 Вт) та індукційної (50 Вт) зарядок, а перша навіть є в комплекті.

Новий флагманський смартфон vivo X80 Pro отримав незвично великий ультразвуковий сканер відбитків пальців від Qualcomm

Камер у смартфона чотири: 50-мегапіксельна основна з ƒ/1,6; перископічна телефото з роздільною здатністю 8 МП та ƒ/3,4, забезпечує 5-кратне оптичне збільшення; 12-мегапіксельна телефото з ƒ/1,9 та 2-кратним збільшенням; а також надширококутна камера з 48 МП, ƒ/2,2 та кутом захвату 114°. Смартфон також має окремий процесор vivo V1+ ISP для обробки зображень. Серед додаткових можливостей відзначається запис відео з ефектом боке. Роздільна здатність фронтальної камери складає 32 МП та значення апертури ƒ/1,6.

Великий дисплей діагоналю 6,78 дюйма використовує LTPO3 AMOLED-матрицю з роздільною здатністю 3200×1440 пікселів. Він підтримує частоту оновлення у 120 Гц, а завдяки піковій яскравості у 1500 кд/м² ще й підтримку HDR10+.

Новий флагманський смартфон vivo X80 Pro отримав незвично великий ультразвуковий сканер відбитків пальців від Qualcomm

Але окремою цікавинкою став великий сканер відбитків пальців під екраном. Це 3D Ultrasonic Large Fingerprint Sensor від Qualcomm. Завдяки великому розміру ультразвукового датчика користувачу буде значно легше розблокувати смартфон без необхідності звикати до розташування «звичайного» невеликого сканера.

Новий флагманський смартфон vivo X80 Pro отримав незвично великий ультразвуковий сканер відбитків пальців від Qualcomm

Компанія зазначає, що сканер легко реагує на вологі пальці (корпус має захист від вологи та пилу IP68), значно швидше налаштовується, а також має додаткові функції захисту (для розблокування потрібно прикласти до екрана одразу два пальці).

На сайті зазначається тільки скляна версія у кольорі Cosmic Black, але в Китаї доступні опції з кераміки, штучної шкіри та іншим забарвленням. Коштуватиме такий орієнтовно від $900.

Звісно, в лінійці є й спрощена версія vivo X80. Вона має простіші характеристики: процесор MediaTek Dimensity 9000, опції з меншою кількістю пам’яті, одним телефото-об’єктивом, меншою роздільною здатністю дисплею (ще й звичайною OLED-матрицею без енергоощадних можливостей), меншим акумулятором та не має підтримки індукційної зарядки. Але й ціна такої версії на третину менша.