Хтось каже «театр абсурду», інші відповідають «саме те, що треба» – проте це дійсно так: ми вперше зустрічаємо «заряджену» версію величезного позашляховика Cadillac Escalade! Варто зазначити: нова генерація автомобіля Cadillac Escalade з’явилась відносно нещодавно, автомобіль і так виглядає досить брутально. Однак в специфічний V-модифікації, позашляховик перетворився майже на імперський крейсер з фільмів «Зоряні війни».

Адже позашляховик Cadillac Escalade-V вирізняється власними аеродинамічними елементами на бамперах, особливими 22-дюймовми колісними дисками, вихлопною системою формату «2х2», дифузором у задньому бампері. Все це відмінно підкреслює початковий дизайн моделі Cadillac Escalade. До речі, аналогічним чином змінився й салон автівки: дорога шкіра та дерево, вигнуті поєднані дисплеї загальною діагоналлю 38 дюймів, плюс помітні V-акценти.

Звісно, найцікавіші особливості приховані під капотом. А саме – велетенський 6,2-літровий двигун V8, який оснащено новим компресором R2650 TVS. Завдяки останньому (та, звісно, іншим доопрацюванням) двигун видає 682 к.с. потужності та 885 Нм крутного моменту. Далі все це відправляється на 10-ступеневий «автомат» й чотири колеса системи повного приводу.

Проте не варто вважати автомобіль Cadillac Escalade-V простою кувалдою, що здатна їхати лише прямо. Адже тут передбачено особливі налаштування для пневматичної підвіски (вміє «присідати» на 20 мм при швидкому драйві), спеціальні режими для спортивного стилю керування, та навіть 6-поршневі гальма Brembo на передніх колесах.

Продажі автомобілів стартують вже влітку 2022 року, заявлена ціна – від $150 тис. в США. Чи хотіли б побачити такий автомобіль в Україні?