Річард Гір продає свій раритетний Jaguar XK8, щоб зібрати кошти на допомогу Україні

Американський актор Річард Гір виставив на аукціон свій раритетний кабріолет Jaguar XK8 1999 року випуску. Виручені кошти він передасть на допомогу українцям, постраждалим від війни. 

Авто з’явилось на аукціоні Bring a Trailer – майданчику, де продають вінтажні та класичні автомобілі. Річард Гір придбав кабріолет новим у вересні 1999 року, і з того часу авто перебувало з ним у Нью-Йорку. На сторінці аукціону відзначають ідеальний стан автомобіля – він має пробіг у 30 тисяч миль і не потрапляв у аварії. 

Виручені від продажу кошти порівну розподілять між World Central Kitchen та Open Arms Ukraine. Обидві організації є неприбутковими, вони піклуються про українців, постраждалих внаслідок війни. 

Що ж до автомобіля, то він має колір антрацитової перлини та оснащений м’яким відкидним верхом. Серцем кабріолета є 4-літровий двигун V8, потужністю 290 кінських сил. За розкішний вигляд всередині відповідає шкіряний салон і дерев’яне оздоблення панелі приладів, керма та дверей. За зручність – автоматичний клімат-контроль, сидіння з підігрівом, стереосистема та інша електроніка. 

Задньопривідний Jaguar XK8 має 5-ступінчасту автоматичну коробку передач. Він продається на заводських 17-дюймових дисках, виглядає новим і має всі шанси зібрати немалі кошти для допомоги українцям. 

Аукціон триватиме ще 5 днів.

Більше коментарів!