Автомобільні інтерфейси медійної системи зазвичай не зазнають суттєвих змін протягом усього життєвого циклу авто. Інша справа з сучасними технологіями підключення смартфонів до них. Одними із додаткових переваг Android Auto та CarPlay є розвиток інтерфейсу та зручні оновлення, які в традиційній автомобільній індустрії майже не зустрічаються.

З новими апдейтами Android Auto головний екран нарешті отримає можливість розділення його на декілька зон, кожна з яких буде відображати та керувати різними функціями. Так, наприклад, на екрані одночасно можуть знаходитися навігація, керування відтворенням музики та сповіщення, з якими можна взаємодіяти. Раніше інформація про таке оновлення вже з’являлася на Reddit.

З оновленням Android Auto користувачам стає доступний розділений головний екран

Це схоже на варіант Split Screen в Apple CarPlay. У Android Auto такий раніше був доступний лише на деяких моделях автівок, але відтепер стане екраном за замовчуванням для усіх користувачів.

«Раніше у нас був інший режим екрана, який був доступний у дуже обмеженій кількості автомобілів. Тепер такий доступний незалежно від того, який у вас тип дисплея, його розміру та форм-фактору, і це справді дуже захоплююче оновлення» – коментує Род Лопес (Rod Lopez), провідний менеджер з продуктів Android Auto.

Ба більше, такий інтерфейс буде підлаштовуватися під дисплеї різного розміру та форми, адже в автовиробників немає єдиного стандарту для своїх мультимедійних систем.

«Ми бачили деякі дійсно цікаві інновації в індустрії, переходячи від дуже великих портретних, до надзвичайно широких ландшафтних дисплеїв. І знаєте, крутість у тому, що Android Auto тепер підтримуватиме всі з них і зможе адаптуватися, надаючи вам усі ці функції під рукою» — додає Лопез.

На жаль, з розвитком функціональності таких технологій, водії все більше втрачають пильність, відволікаючись від керування на розваги. Одне дослідження навіть показало, що водії, які під час керування змінювали музику через Android Auto або Apple CarPlay, були менше сконцентровані на дорозі, ніж водії під дією марихуани. Google співпрацює з автовиробниками, щоб мінімізувати подібні ризики.

Серед інших оновлень у роботі Android Auto будуть зручніший доступ до варіантів стандартних відповідей на повідомлення, а також підтримка стрімінгових сервісів Tubi TV та Epix Now.