Спонсорство у подарунок – нова функція YouTube Gaming, яка приваблює стрімерів

YouTube Gaming дав можливість авторам контенту та їхнім фанатам дарувати платні підписки на канали. Впливові стрімери вже в захваті від нового інструменту монетизації – багато з них вже повідомили про цю функцію у своїх твіттер-акаунтах. 

Функцію впровадили за прикладом Twitch – основного конкурента YouTube Gaming – де вона є дуже популярною. Для багатьох стрімерів підписки – важливий спосіб заробляти, одночасно розбудовуючи спільноту. 

YouTube довго ухилявся від впровадження цієї функції. Тільки на початку цього року компанія протестувала спонсорство у подарунок на кількох каналах у Японії. Зараз дарування спонсорства, все ще у вигляді бета, буде доступне всім користувачам YouTube Gaming у США та Великобританії.

Зазвичай спонсори платять $4,99, що дозволяє їм використовувати значки, смайли та інший ексклюзивний контент від їх улюблених авторів. Цьогоріч YouTube Gaming уже випустив кілька функцій, схожих на Twitch. Наприклад, переспрямування глядачів, що дозволяє стрімерам скеровувати своїх глядачів із прямої трансляції на прем’єру або іншу трансляцію.

Twitch лишається найбільшою платформою для прямих трансляцій у США. Проте за останні роки певна кількість відомих стрімерів перейшла на YouTube Gaming. Ще більше можуть зробити це у майбутньому. 

Партнери Twitch зараз отримують меншу частину прибутку від підписок (50% замість 70%) через нову модель монетизації. YouTube Gaming бере тільки 30% доходу стрімера від підписок. Попри те, що платформа не має настільки широкої аудиторії, як Twitch, вона може змінити це обіцянкою вигіднішої співпраці.

Більше коментарів!