Поки Tesla займається розширенням виробництва та продовжує домінувати на ринку електромобілів у преміумсегмент, його новий каліфорнійський конкурент Lucid планує свою європейську експансію.

До кінця 2022 року компанія збирається з’явитися у Німеччині, Швейцарії, Норвегії та Нідерландах. На початку покупцям будуть доступні топові версії Lucid Air Dream Edition P (Performance) та R (Range). У США ціни таких комплектацій починаються зі $169 тисяч, але в Європі, звісно, вони коштуватимуть відчутно дорожче:

Люксові електромобілі Lucid з’являться в Європі вже цього року

Вибір комплектації буде впливати на потужність та відстань, яку автівка може подолати на одному заряді. Так, Dream Edition P має 1111 к.с., розганяється до 100 км/год за 2,5 секунди та може проїхати 758 км (471 милю). Модель з індексом R трохи слабша та повільніша — 933 к.с. з розгоном до «сотні» за 2,7 секунди, але має більший запас ходу, який складає майже 837 км (або 520 миль). Максимальна швидкість обох комплектацій складає 270 км/год (168 миль/год). 

Дешевші комплектації також будуть у продажу, але пізніше. Точні ціни компанія повідомить трохи згодом. Очікується, що ціни базових моделей будуть починатися зі €100000.

Першу студію в Європі виробник планує відкрити вже на цьому тижні, 13 травня у Мюнхені. Подальші місця продажу та сервісні центри будуть відкриватися пізніше цього року. 

Розповідаючи про свої плани, компанія також доповнила, що фабрика в Аризоні збільшує прогноз виробництва на цей рік з 12 тисяч електрокарів до 14.

Раніше ми публікували запис любительських перегонів Lucid Air Dream Edition з Tesla Model S Plaid. Подивитися його можна за цим посиланням.