Історичний екшн «Довбуш» поки що перенесли на осінь

Прем’єра історичного екшену «Довбуш» режисера Олеся Саніна, яка мала відбутися 12 травня 2022 року, попередньо переноситься на осінь цього року. До цього часу в планах творців — представити фільм на одному з міжнародних фестивалів.

Протягом грудня-лютого тривала підготовка до масштабної промокампанії фільму, створеного кінокомпанією Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно. За кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення Росії творці анонсували довгоочікувану дату релізу — 12 травня. Проте усі плани перекреслила війна. Нової дати виходу стрічки в широкий український прокат творці не анонсують, проте вірять, що це може трапитися вже цієї осені — відразу після перемоги України над росіянами. Наразі відомо про прагнення презентувати фільм на одному з міжнародних кінофестивалів, орієнтовно в Торонто чи Венеції, відразу після чого запустити міжнародний прокат стрічки.

Нагадаємо, що «Довбуш» розповідає про події 18 століття в українських Карпатах. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному: один прагне грошей, інший — справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса.

Більше коментарів!