Корпорація Lockheed Martin, виробник ПТРК FGM-148 Javelin, які припали до вподоби українським військовим та пересічним громадянам, планує вдвічі збільшити виробництво ракет Javelin. Про це виконавчий директор Lockheed Martin Джеймс Тайкле заявив у інтерв’ю CBS News.

Йдеться про збільшення виробництва з 2 100 ракет на рік до 4 000 ракет на рік, тобто майже вдвічі! Причому на думку Джеймса Тайкле, це збільшення триватиме декілька років.

Попит на Javelin зріс не лише тому, що ЗСУ досить активно витрачає запаси ракет, що були надані західними партнерами (але так, витрачає щодня), а й тому що багато країн світу після початку активної фази російсько-української війни вирішили поповнити свої арсенали.

Lockheed Martin планує вдвічі збільшити виробництво ракет до ПТРК FGM-148 Javelin

Цікаво, що буквально за декілька днів до цього інтерв’ю Джеймса Тайкле фабрику Lockheed Martin в Алабамі, ту саму, що виготовляє у тому числі й ракети для Javelin, відвідав президент США Джо Байден, який серед іншого розповів робітникам заводу, як виготовлена ними зброя допомагає українцям, а також згадав про те, що в Україні з’явилися нові імена, якими називають як домашніх улюбленців, так і дітей обох статей – Джавелін та Джавеліна.

Нагадаємо, що США та їх партнери по НАТО надіслали в Україну більше ніж 5 500 ракет для ПТРК FGM-148 Javelin. Це багато, тому запаси треба поповнювати.

Джеймс Тайкле каже, що нарощування виробництва розпочнеться негайно. Крім того, він вважає, що попит на Javelin та іншу високотехнологічну зброю зросте в довгостроковій перспективі. Важко з ним не погодитися, чергова «многоходовочка» Кремля, здається, спрацювала.