Telegram вже досить давно є одним з найпопулярніших месенджерів, зокрема в Україні. Тож не дивно, що розробники продовжують шукати шляхи монетизації свого сервісу. Один з неофіційних каналів Telegram Beta повідомив про те, що остання бета-версія застосунку для iOS (8.7.2) містить докази існування підписки “Telegram Premium”.

Користувачі зможуть отримати бонуси у вигляді ексклюзивних стікерів і реакцій, які недоступні у безплатній версії Telegram. У відео нижче можна побачити деякі з них у дії.

Якщо ваш співбесідник надішле “преміальний” стікер, то клікнувши на нього, вам запропонують оформити підписку. Однак, поки що немає інформації скільки вона буде коштувати.

В бета-версії Telegram планують тестувати преміальну підписку

Окрім того, один з користувачів Reddit поділився скріншотом, на якому видно інструмент для створення аватарів в macOS-версії Telegram. Не виключено, що він також стане частиною підписки.

До слова, засновник Telegram Павло Дуров ще у 2020 році заявляв про свої наміри монетизувати месенджер. З того часу, зокрема, з’явилась реклама в публічних каналах (напевно, підписка допоможе її прибрати).

А чи готові ви платити за такі переваги? Що на вашу думку має бути у преміальній підписці?