Apple не дає стороннім розробникам доступ до NFC у своїх смартфонах. Тепер за Apple Pay взявся регулятор ЄС

Європейська комісія сповістила Apple про попередню думку щодо зловживання компанією своєю позицією на ринках мобільних платежів на пристроях з iOS. Обмежуючи доступ до стандартної технології, яка використовується для безконтактних платежів за допомогою мобільних пристроїв у магазинах (Near-Field Communication, NFC), Apple обмежує конкуренцію на ринку мобільних платежів на iOS, йдеться в заяві Європейської комісії.

Єврокомісія критикує рішення Apple заборонити розробникам додатків для мобільних платежів отримати доступ до необхідного апаратного та програмного забезпечення на своїх пристроях на користь власного рішення Apple Pay.

Виконавчий віцепрезидент Маргрете Вестагер, відповідальна за законодавство щодо конкуренції, заявила: «Мобільні платежі відіграють швидко зростаючу роль у нашій цифровій економіці. Для інтеграції європейських платіжних ринків важливо, щоб споживачі отримували вигоду від конкурентного та інноваційного платіжного ландшафту. У нас є ознаки того, що Apple обмежила доступ третіх сторін до ключових технологій, необхідних для розробки конкурентних рішень мобільних платежів на пристроях Apple».

Apple Pay — це власне рішення Apple для мобільних платежів на iPhone, Apple Watch та iPad, яке використовується для здійснення для розрахунку у звичайних магазинах та на сайтах. Таким чином, пристрої Apple та програмне забезпечення утворюють «закриту екосистему». Компанія контролює всі аспекти роботи користувачів у цій екосистемі, включаючи доступ до неї розробників мобільних платежів.

Єврокомісія попередньо вважає, що Apple має значну владу на ринку мобільних пристроїв і панівну позицію на ринках мобільних платежів.

Більше коментарів!