Після нещодавно презентованого флагману OnePlus 10 Pro, компанія продовжує оновлювати свій модельний рядок. Але цього разу середньобюджетним смартфоном лінійки Nord — OnePlus Nord N20 5G.

Новинка з’явиться у продажі в кінці цього місяця та для початку буде ексклюзивом окремих операторів (у США це T-Mobile). Ґаджет буде коштувати всього $282, що значно дешевше за його конкурентів від Samsung, Google та інших виробників.

Поповнення в класі середньобюджетних смартфонів — OnePlus Nord N20 5G

Nord N20 5G оснащено 6,43-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD+ та стандартною частотою оновлення у 60 Гц. В ньому також вмонтовано сканер відбитків пальців та є маленький отвір для фронтальної камери.

Поповнення в класі середньобюджетних смартфонів — OnePlus Nord N20 5G

Всередині пристрою заховано Qualcomm Snapdragon 695 з 6 ГБ оперативної пам’яті та накопичувачем від 128 ГБ. Як виходить з назви, смартфон отримав можливість роботи у 5G-мережах. А підтримкою роботи буде займатися акумулятор місткістю 4500 мА•год, ще й з можливість швидкої 33-ватної зарядки.

Камер три — основна ширококутна з 64 МП, яку доповнено монохромним та макро-сенсорами. Особисто я з радістю обміняв би два останні на один більш корисний надширококутний, але у виробника на це інший погляд.

Поповнення в класі середньобюджетних смартфонів — OnePlus Nord N20 5G

Звісно, це далеко не топове рішення, яке має свої слабкі місця. Наприклад, у порівнянні зі своїм попередником, дисплей хоч і змінив LCD-матрицю на більш практичну AMOLED, але зменшив частоту оновлення. Також цікаво, чому смартфон не отримав новий Android 12, та потрапить у продаж з 11-ою версією ОС. Але виходячи з ціни ґаджета, подібні недоліки можна зрозуміти.