Сповіщення про повідомлення, дзвінки, нагадування прийняти ліки або не пропустити важливу зустріч, день народження близької людини й тому подібне вже давно є невіддільною частиною нашого життя. Сучасна людина в день отримує сотні подібних повідомлень, але зараз вони сконцентровані переважно в наших смартфонах, «розумних» годинниках та комп’ютерах. Деякі з них вже переносяться у ґаджети «розумного» дому, де голосові асистенти вже «живуть» біля ліжка, на кухні, у вітальні тощо.

Компанія Google у своєму новому концепті пішла трохи далі, передивившись підхід до деяких сповіщень та способу їх взаємодії з користувачем. Проєкт отримав назву Google Little Signals.

Google продемонстрував концепт Little Signals — сповіщення довкола нас

В основі покладені пристрої, які можуть розташовуватися в різних частинах оселі та повідомляти про щось шістьма способами взаємодії з різними ґаджетами, які можуть стукати, строювати тіні або «заспокійливі звуки», рухатися та дмухати. Також в демо є окремий пристрій-кнопка.

Всі вони дозволяють користувачу отримати якусь інформацію від оточення, а не через вже звичний варіант екрана свого смартфона. Наприклад, окремий пристрій може постукати по баночці з вітамінами, нагадуючи про них. Або подмухати на домашню рослину, створюючи рух біля користувача і таким чином повідомляючи про щось. Хоча з окремими прикладами важче зрозуміти, наскільки це гарна ідея, як от з «грибочком», який просто створює тінь навколо себе.

У будь-якому випадку це лише старт експерименту від Google. Сам концепт виглядає більш-менш цікаво, а от довести його до готового рішення з чіткішими інструкціями та практичними сферами застосування ще доведеться. Наразі важко уявити, як саме тінь або легкий вітерець мають сповістити про щось людину, яка сконцентрована на роботі, тренуванні чи цікавому фільмі.

Компанія не буде проти почути думки ентузіастів та інженерів стосовно такої ідеї, тож долучитися до експерименту можуть усі охочі.