Apple оголосили дату проведення WWDC – які новинки презентують?

Цьогоріч Apple проведе конференцію Worldwide Developers Conference (WWDC) віртуально. Відкриття призначили на 6 червня – однак події конференції триватимуть увесь тиждень. У перший день компанія презентує значні оновлення ПЗ своїх основних пристроїв та деякі новинки, повідомляє Bloomberg.

Очікується, що на конференції представлять гарнітуру Apple для змішаної реальності. Повноцінно впровадити в червні її, скоріше за все, не зможуть. Однак гарнітуру можуть випустити під час циклу iOS 16, який почнеться у червні та триватиме до виходу iOS 17 восени 2023 року. Ймовірно, учасники конференції зможуть ознайомитися з операційною системою доповненої реальності для нової гарнітури. 

У наступні кілька місяців Apple також планує випустити кілька нових MacBook, тож їх цілком можуть представити на конференції. Одною з новинок, швидше за все, буде MacBook Air. Інші моделі в роботі – це оновлений Mac mini та  24-дюймовий iMac, а також бюджетний MacBook Pro, що замінить застарілу 13-дюймову модель. Також слід згадати про нові моделі Mac Pro та iMac Pro, які зараз в розробці. 

Щодо програмного забезпечення – чекати на повний редизайн інтерфейсу iOS поки що не доводиться. Однак цілком може з’явитись новий багатозадачний інтерфейс iPadOS. Також Apple Watch можуть отримати серйозні оновлення для відстеження активності та здоров’я.

Конференція пройде з 6 до 10 червня, повністю віртуально. У перший день очікують на найважливіші новини – компанія виступить із щорічною промовою, де розповість про нове програмне забезпечення та інші продукти. Пізніше у цей день Apple виступить із промовою, відомою як State of the Union, що орієнтована на розробників. 

Більше коментарів!